Prehranska priporočila

Home / Storitve / Prehranska priporočila

Prehranska priporočila

V ajurvedi je pomen ustrezne prehrane za naše zdravje zapisan takole: Tisti, ki se pravilno prehranjuje, ne potrebuje zdravil. Tistim, ki se prehranjujejo neustrezno, pa tudi medicina ne more pomagati.

Pri našem delu zato posvečamo veliko pozornost prehranskemu vidiku zdravja.

Iz ajurvede vemo, da ima vsaka hrana svoj specifični učinek na naše telo. Za optimalen učinek pa ni pomembna le hrana, temveč tudi moč prebavnega sistema posameznika. Nekdo npr. dobro prenaša jabolka in mu koristijo, medtem ko ima nekdo drug po njih težave z želodcem. Zato v ajurvedi ni enotne diete, ki bi bila primerna za vsakogar. Umetnost ajurvedske diete je v tem, da prepozna, kaj je dobro posebej za vas in vašo individualno fiziologijo.

V luči takšnega pristopa postane razumljivo, zakaj množica popularnih diet, ki vsakodnevno vznikajo in obljubljajo rešitev, ponavadi ne obrodi želenih sadov. Nobena ne more biti univerzalna in primerna za vsakogar.

Hujšanje

Če želite shujšati, vas zato najprej naučimo, kako prisluhniti svojemu telesu, saj vam že samo kaže pot k idealnim prehranskim izbiram in navadam. Nato bomo skupaj z vami sestavili individualna prehranska priporočila, s katerimi boste okrepili vaše zdravje in počutje, hkrati pa dosegli želeno oz. zdravo težo. Prehrana po ajurvedi je zelo okusna, ni zahtevna za pripravo in zadovolji tako telo kot tudi um, kar je izredno pomembno za dobro počutje in motivacijo, da vztrajate in pri tem celo uživate.

Po mnogih dietah, ki obljubljajo hitro hujšanje, večina ljudi kmalu spet pridobi težo, do česar pride prav zato, ker je telo osiromašeno tako hranil kot tudi užitka pri jedi in se trudi to čim prej ponovno nadomestiti. Za vzdrževanje s takšno dieto pridobljene teže tako potrebujete ogromno napora in volje, kar pogosto povzroča slabo voljo in pomanjkanje energije. Na koncu pa se zaradi neuspeha (v večini primerov) še soočate z občutki krivde in nezadovoljstva s seboj. Vse to seveda ni nič kaj spodbudno, a še bolj zaskrbljujoče so posledice, ki jih takšne diete pustijo na zdravju vašega telesa.

V centru Bioray vam zato nudimo tako strokovno svetovanje kot tudi motivacijsko in energetsko podporo. Oskrbimo vas z osebno sestavljenim načrtom prehrane in vas poučimo o pravilni pripravi hrane in receptih, nato pa na kontrolnih pregledih spremljamo vaš napredek, vas motiviramo in sproti prilagajamo dieto. Priporočamo tudi podporne tretmaje z multivalovnim oscilatorjem Bioray, ki bo še dodatno poskrbel za dvig energije in ravnovesje v vašem telesu.

V celotnem postopku smo vam vedno na voljo po e-pošti ali telefonu za dodatno podporo in vprašanja.

Skupaj z vami si želimo, da ohranite pridobljeno težo na dolgi rok in da zdrav način prehranjevanja in razmišljanja postane vaša navada.
Če sta v vas dozoreli želja in odločitev, da zaživite bolj zdravo, vam pri tem z veseljem pomagamo.

Ker je težko verjeti zgolj napisanemu, vas vabimo na osebni pogovor, ob tem pa vam prvo revitalizacijo telesa podarimo.