Refleksologija stopal

Home / Storitve / Refleksologija stopal

Refleksologija stopal

Ljudje vse prepogosto pozabljamo, da so naša stopala ogledalo našega zdravstvenega stanja. Otrdelo kožo na stopalih si večina poskuša grobo fizično odstraniti, ker je pač moteča, ne pomislijo pa, da je nastala z vzrokom, pogosto skritim kje drugje.

Ne bomo pa tega spregledali izkušeni terapevti refleksologije stopal, tradicionalne metode masaže, zasnovane na spoznanju, da ima vsak del telesa svojo projekcijo na površini stopal.

Za nas so stopala prekrita s polji, ki so z določenimi refleksnimi mehanizmi povezana z odgovarjajočimi organi. In ko na določenem polju zaznamo energetsko blokado, nam ta pove, kje v vašem telesu se nahaja težava.
Metoda je učinkovita tako za postavljanje diagnoze kot tudi za zdravljenje različnih bolezni in preventivo pred njimi.

Kako deluje refleksna masaža stopal?

Osnovni pogon vseh procesov v telesu je vitalna energija či, ki jo opredeljujeta dva različna aspekta, jin in jang, dve nasprotnosti, ki se dopolnjujeta in vzpostavljata popolno ravnovesje.

Kadar se to ravnovesje jina in janga poruši, pride do neravnovesja tudi v celicah, tkivu in organih, kar se izraža preko različnih simptomov. Ti so na začetku komaj opazni, če pa jih  zanemarimo, lahko prerasejo v resen zdravstveni problem.

Jin in jang nista kaotična vitalna energija, temveč delujeta urejeno – preko svojih kanalov, meridianov in projekcij na stopalu, zato lahko energetski status organizma določimo tudi s podrobno obravnavo stopal. Pri prvem obisku tako najprej opravimo diagnostiko: s preciznimi pritiski na topografske točke stopal natančno ugotovimo, ali kje obstaja energetska blokada (ob pritisku se odrazi kot bolečina), pri čemer nam jakost in lastnosti bolečine povedo, ali gre za akutno ali kronično težavo.

Ko ugotovimo, da določen organ ne funkcionira, kot bi moral, z nadaljnjimi pritiski na posamezni točki izvajamo zdravljenje, in sicer tonifikacijo (polnjenje z energijo) ali disperzijo (odpravljanje viška energije). S tem pa stimuliramo tudi obrambni potencial oslabljenih in obolelih organov.

Kdaj se odločiti za refleksno masažo stopal?

Refleksna masaža stopal je najučinkovitejša, če jo izvajamo že preventivno, še preden se pojavijo simptomi bolezni.

Najboljši rezultati se kažejo pri odpravljanju funkcionalnih sprememb, kot so npr. glavobol, migrena, nespečnost in nervoza, bolečine v vratu in ramenih, išias, zaprtje.

Pomaga tudi pri zdravljenju impotence in neplodnosti, v praksi pa se najpogosteje uporablja za ublažitev posledic stresa in pri revmatskih bolečinah.

Za zelo učinkovito se je izkazala kot del programa za zniževanje telesne teže, saj podpira razstrupljanje ter blaži napade lakote in napetosti.

Vloga refleksoterapije je izredno pomembna pri razstrupljanju organizma, saj telo usmerja toksine v predele, ki so najdlje od srca, in se jih zato največ nabira prav v stopalih, ki so zelo občutljiva. Z refleksno masažo stopala razbremenimo strupov, hkrati pa stimuliramo tudi druge organe za čiščenje (jetra, ledvice, črevesje).

Refleksologija stopal je zelo varna metoda, ki se priporoča osebam v vseh starostnih obdobjih in za praktično vsa stanja in bolezni. Zdravim pomaga ohranjati zdravje, bolnim pa pomaga, da težave lažje prebrodijo.

Ker je težko verjeti zgolj napisanemu, vas vabimo na osebni pogovor, ob tem pa vam prvo revitalizacijo telesa podarimo.